Lægehuset Dagmar har det sidste år deltaget i udviklingen og afprøvning af Dermloop. Dermloop er en app, som vi benytter i vurderingen af modermærker. Vi tager close-up billeder af modermærket og dets placering, samt indtaster oplysninger om patientens hudtype, antallet af modermærker og om patienten tidligere har haft hudkræft.

Derefter sender vi informationerne og billeder til Dermloop projektet, hvor de bliver vurderet af en læge med særlig uddannelse i at vurdere modermærker.

Denne vurdering hjælper os til at hurtigt at få svar på om et modermærke bør sendes videre til vurdering hos en speciallæge i hudsygdomme eller om modermærket er fredeligt.

Dermloop hjælper Lægehuset Dagmar med at give en hurtig og sikre vurdering af modermærker, samt er med til at uddanne os i netop vurderingen af modermærker.

For at kunne sikre den bedste kvalitet i arbejdet med vurdering af modermærker, beder vi derfor vores patienter om at bestille tid separat til vurdering af modermærker og ikke sammen med andre problemstillinger, ellers har vi ikke tid nok til at kunne benytte os af Dermloop tilbuddet i konsultationen.

Du kan læse mere om Dermloop projektet her

Fra Kræftens Bekæmpelse:

Modermærkekræft skyldes primært uv-stråling

Risikoen for at udvikle modermærkekræft stiger med antallet af solskoldninger og mængden af uv-stråling, man udsættes for gennem livet – fra både den naturlige sol og solarium.

Derfor kan 9 ud af 10 tilfælde af modermærkekræft forebygges, hvis vi tænker os om, når vi er i solen og benytter de 3 solråd: Skygge, Solhat og Solcreme.

I Danmark er der ca. 2.500 nye tilfælde af modermærkekræft hvert år – og kun ca. 10 % skyldes arvelige forhold. Du kan altså gøre rigtig meget for at reducere din risiko ved at undgå solskoldninger og beskytte dig i solen, når uv-indekset er 3 eller derover. 

Opdateret 12. april 2023